Schoorsteenvegen

De schoorsteen wordt op vakkundige wijze geveegd. Dit zal indien mogelijk altijd van bovenaf gebeuren. Daar waar het kanaal via het dak of de schoorsteen naar buiten komt, blijft ook de meeste aanslag zitten. Dit kan het beste van bovenaf worden verwijderd.

Er wordt gewerkt met flexibele stokken waar een borstel op geschroefd wordt zodat er geen beschadigingen aan het roestvrijstalen kanaal ontstaan. 

Verder wordt er altijd gekeken naar de staat van de kachel; zijn de koorden nog wel goed, zijn de hittebestendige schilden nog intact, zitten er geen scheuren in het vuurvaste steen, zitten er geen barsten/scheuren in het glas? Kleine reparatie worden gelijk uitgevoerd. 

Verdere werkzaamheden zijn:

  • Verwijderen van vogelnesten in het kanaal.
  • Het vegen van gemetselde kanalen.
  • Monteren van roestvrijstalen gaas voor preventie vogelnesten in schoorsteenkanaal.

U wordt jaarlijks benaderd telefonisch of d.m.v. email voor inplannen schoorsteenvegen.

Houtkachel onderhoud

Om uw kachel optimaal te laten werken is het belangrijk om hem jaarlijks te laten nakijken en onderhouden.

Onder kachelonderhoud valt:

  • Vernieuwen koorden in deurtjes en deksels
  • Vervangen van hitteschilden
  • Vervangen van glas
  • Spuitwerk aan kachel 
  • Onderhoudsbeurt houtkachel 
  • Afkitten  

Ook kunt u bij ons terecht voor het plaatsen van een houtkachel. 

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen werken het beste als ze zoveel mogelijk licht kunnen opvangen. Vuile zonnepanelen kunnen minder licht transporteren naar de zonnecellen. Dit maakt dat je minder rendement hebt en dat is zonde.

Zonnepanelen worden vies van diverse weersomstandigheden, stof, bladeren en vogelpoep. Wij adviseren dan ook om de zonnepanelen 1 keer per jaar te laten reinigen.

Het is belangrijk dat de zonnepanelen op een goede manier worden schoongemaakt om krassen, beschadigngen en uitbijten te voorkomen. 

Wij maken schoon met Osmose water. Dit is water zonder kalk en andere mineralen en laat daardoor geen druppels of strepen achter op de zonnepanelen.

 

Glazen wassen

Wij wassen uw ramen met osmose water. Dit is gedemineraliseerd water. Wat betekent dat het door middel van filters ontdaan is van mineralen en zouten. Het water is na het filteren puur en laat geen vlekken achter op ramen of andere oppervlakken (zoals zonnepanelen).

Schoonmaken boeidelen

Behalve het wassen van ramen en zonnepanelen, reinigen wij ook boei delen, dakgoten, dakpannen en daken. Dit zijn vaak lastige klusjes omdat ze op hoogte moeten worden gedaan.